Najčešća pitanja.

Informišite se unapred.

Koliko košta stan po m2?

Cena je veoma često prvo pitanje u vezi sa kupovinom stanova. Ono što kupac treba da ima na umu jeste da cena kvadrata zavisi od niza faktora. Pokušaćemo da vam to ukratko dočaramo. 

Cena stanova najviše zavisi od nabavne cene lokacije na kojoj se gradi objekat, od gradske zone stanovanja i propisanih gradskih taksi za tu zonu, od vrste i broja komunalnih priključaka, a zatim i od nivoa opremljenosti stana koji kupujete. Jedan od najbitnijih faktora koji kreiraju cenu zapravo jeste kvalitet usluge koja se pruža kupcu. Cilj nam je da implementacijom savremenih i kvalitetnih materijala svaka nova zgrada bude bolja od prethodne, uz maksimalno poštovanje rokova izgradnje.

 

Kako su stanovi opremljeni?

Projektovanje stanova u novogradnji prati današnje moderne standarde. Svi naši stanovi su opremljeni savremenim drvenim podnim oblogama u dnevnim i spavaćim sobama i keramičkim ili granitnim pločicama prve klase, u zavisnosti od namene prostorije, kao i sanitarijama odličnog kvaliteta. Ukoliko se o kupovini stana dogovorimo u ranijoj fazi izgradnje, pre završnih radova, postoji mogućnost da sami birate podove i sanitariju.

 

Svaku našu zgradu odlikuju sledeći elementi:

  • PVC fasadna stolarija nemačkog profila koja omogućava maksimalnu energetsku efikasnost;
  • sigurnosna ulazna vrata i unutrašnja stolarija koja zadovoljava kako domaće tako i međunarodne standarde kvaliteta;
  • ugrađeni kalorimetri tako da se naplata troškova grejanja vrši po utrošku bez obzira na to da li su objekti priključeni na gradsku toplanu ili gas;
  • hidraulični liftovi (bešumni i prijatni za vožnju) za osam osoba, bez obzira na to koje je spratnosti objekat.

 

Da li je moguća kupovina na kredit?

Da. Pronix d.o.o. sarađuje sa svim bankama i u mogućnosti smo da vaš kreditni zahtev ispratimo potrebnom dokumentacijom kako bi kredit bio odobren i realizovan u najkraćem roku.

 

Da li su svi stanovi uknjiženi?

Da. Svi naši objekti poseduju urednu dokumentaciju za izgradnju tako da po završetku izgradnje objekta svi stanovi i poslovni prostori bez problema budu uknjiženi u nadležnom katastru nepokretnosti.

Da li je moguće dobiti povrat PDV-a?

Ukoliko vam je stan koji kupujete od nas prva nekretnina koja se vodi na vaše ime, tada možete prema važećim zakonima i propisima Republike Srbije ostvariti pravo na povrat PDV-a za površinu do 40 m2 za nosioca kupoprodajnog ugovora i po 15 m2 po svakom članu domaćinstva. 

Iznos povrata PDV-a je 10% od osnovice cene stana (cena stana bez PDV-a). Važeće propise i obrasce možete preuzeti i na našem sajtu u sekciji obrasci.

Za ispunjavanje i podnošenje formulara za povrat PDV-a uvek možete računati na našu podršku.

Da li je obezbeđeno parking mesto za svaki stan?

Mi se uvek trudimo da još u fazi projektovanja objekta obezbedimo dovoljan broj parking ili garažnih mesta, a sve u skladu sa važećom planskom regulacijom. Parking mesta su u dvorištu, garaže su nadzemne ili podzemne, a ponekad i u dva nivoa.

Ponudi lokaciju

Sime Matavulja 16, Novi Sad

Lokacije u pripremi

Ukoliko ste zainteresovani za ovu lokaciju, popunite podatke ispod.